Κουίζ: Είσαι Έτοιμος να Αποκτήσεις Σκύλο;

Η απόκτηση σκύλου είναι μια σοβαρή απόφαση που προσφέρει πολλά και σημαντικά οφέλη, αλλά συνεπάγεται και υπευθυνότητες,

Κάνε το κουίζ και διαπίστωσε κατά πόσο είσαι έτοιμος/η να εντάξεις έναν σκυλάκο στη ζωή σου και να του προσφέρεις τα σημαντικότερα από όσα χρειάζεται για να είναι ευχαριστημένος και υγιής.

0%

Είχες σκύλο στο παρελθόν; (Ακόμη κι αν δεν ήσουν ο κύριος υπεύθυνος)

Εργάζεσαι με πλήρη απασχόληση;

Ζεις μόνη/μόνος σου;

Θέλουν όλα τα μέλη του νοικοκυριού σκύλο;

Έχεις παιδιά, ή σκοπεύεις να αποκτήσεις στα επόμενα 5-8 χρόνια;

Ποιος θα είναι ο κύριος υπεύθυνος του σκύλου;

Πως είναι τα οικονομικά σου;

Ποιά περιγραφή ταιριάζει καλύτερα με τη συνήθη κατάσταση που επικρατεί στο σπίτι σου;

Πόσο αγαπάς τα έπιπλα/τα παπούτσια/τα ρούχα σου;

Ποιός θα ασχολείται με το σκύλο τις ώρες που δεν θα είσαι στο σπίτι;

Είσαι Έτοιμος/η να Αποκτήσεις Σκύλο;
Είσαι Έτοιμος/η να Αποκτήσεις Σκύλο!

Σύμφωνα με τις απαντήσεις που έδωσες, οι συνθήκες της ζωής σου επιτρέπουν την απόκτηση σκύλου άμεσα. Φαίνεται ότι έχεις τις δυνατότητες που απαιτούνται ώστε να του προσφέρεις τη φροντίδα που χρειάζεται και να είστε και οι δύο ευτυχισμένοι. Ετοιμάσου για μια συναρπαστική ζωή με το σκύλο σου, την οποία ευχόμαστε ολόψυχα και στους δύο!
Είσαι Σχεδόν Έτοιμος/η να Αποκτήσεις Σκύλο!

Σύμφωνα με τις απαντήσεις που έδωσες, οι συνθήκες της ζωής σου δεν είναι ακόμη επαρκώς κατάλληλες για απόκτηση σκύλου. Φαίνεται ότι χρειάζεται να κάνεις κάποιες προσαρμογές, οι οποίες είναι απαραίτητες για να του προσφέρεις τη φροντίδα που χρειάζεται ώστε να είστε και οι δύο ευτυχισμένοι. Μην απογοητεύεσαι. Αν το θέλεις πραγματικά, μπορείς να ενημερωθείς για τις αλλαγές που είναι απαραίτητες και να είσαι έτοιμος/η στο κοντινό μέλλον!
Δεν Είσαι Έτοιμος/η να Αποκτήσεις Σκύλο!

Σύμφωνα με τις απαντήσεις που έδωσες στο κουίζ, οι τωρινές συνθήκες της ζωής σου είναι ακατάλληλες για απόκτηση σκύλου. Φαίνεται ότι χρειάζεται να κάνεις πολλές προσαρμογές, οι οποίες είναι απαραίτητες για να του προσφέρεις τη φροντίδα που χρειάζεται και να είστε και οι δύο ευτυχισμένοι. Με προσπάθεια, θέληση, και κατάλληλη ενημέρωση, μπορείς να είσαι πιο έτοιμος/η στο μέλλον.

Share your Results:

Σημείωση:

Σε αντίθεση με τα άρθρα που παρουσιάζονται στη σελίδα Skylakos.gr, το συγκεκριμένο κουίζ δεν υποστηρίζεται επιστημονικά. Επομένως, η απάντηση στο ερώτημα “πόσο έτοιμος είσαι να αποκτήσεις σκύλο” που εμφανίζεται στο τέλος είναι καθαρά ενδεικτική. Η λογική του κουίζ είναι η εξής:

Βάσει των προϋποθέσεων απόκτησης σκύλου που θεωρούνται αποδεκτά διεθνώς, επιλέχθηκαν 10 ερωτήσεις με βασικό κριτήριο τις δυνατότητες που προσφέρει το σημερινό περιβάλλον του επίδοξου κηδεμόνα να προσφέρει μια χαρούμενη ζωή στο σκύλο. Κάθε απάντηση βαθμολογείται είτε με 0 (όταν δεν ευνοεί την απόκτηση σκύλου), είτε με 1 (όταν την ευνοεί λίγο), είτε με 2 πόντους (όταν την ευνοεί αρκετά). Η τελική βαθμολογία είναι ένας μέσος όρος αξιολόγησης των 10 ερωτήσεων – κριτηρίων.

Για παράδειγμα, οι συχνές υπερωρίες στην εργασία, η δύσκολη οικονομική κατάσταση και η ασυμφωνία με τα υπόλοιπα μέλη του νοικοκυριού είναι ανασταλτικοί παράγοντες απόκτησης σκύλου. Αυτό συμβαίνει γιατί οι συνθήκες αυτές περιορίζουν τις δυνατότητες για συχνές βόλτες (είναι πολύ σημαντικός παράγοντας ευεξίας για τη μεγάλη πλειοψηφία των σκύλων), ή/και για κατάλληλη διατροφή, τακτική και έκτακτη ιατρική φροντίδα, συνεπή εκπαίδευση και κοινές δραστηριότητες.

Το επίπεδο ετοιμότητας απόκτησης σκύλου είναι πολύ δύσκολο να εκτιμηθεί αντικειμενικά. Πέρα από τον παράγοντα του τρόπου ζωής που θεωρούμε ότι καλύπτεται από το κουίζ σε ικανοποιητικό βαθμό, οι προσαρμογές που χρειάζεται και μπορεί να κάνει κανείς στην καθημερινότητά του σε σχέση με τις διαφορετικές ανάγκες του σκύλου που θα επιλέξει είναι αδύνατο να συμπεριληφθούν στο σύνολό τους και να αποτιμηθούν σωστά.