Η Ιστορία μας

Skylakos.gr Η Ιστορία μας

Η γνωριμία μου με τους σκύλους ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία. Έχουν τον τρόπο τους να μας κερδίζουν. Ήθελα να προσφέρω στον σκύλο μου ό,τι καλύτερο μπορούσα.

Στην προσπάθειά μου αυτή, απηύθυνα έναν εκνευριστικά μεγάλο αριθμό ερωτήσεων σε κτηνίατρους και παλαιότερους κηδεμόνες σκύλων, και έψαχνα μανιωδώς στο διαδίκτυο προκειμένου να βρω αξιόπιστες απαντήσεις σε απορίες όπως οι παρακάτω:

  • Να τον στειρώσω ή όχι;

  • Ποιοί είναι οι τρόποι επικοινωνίας των σκύλων με τους ανθρώπους;

  • Ποιοί είναι οι τρόποι επικοινωνίας των σκύλων μεταξύ τους;

  • Πώς να επικοινωνήσω με τον σκύλο μου ώστε να με καταλαβαίνει καλύτερα;

  • Ποιά είναι η καλύτερη διατροφή για τους σκύλους;

  • Ποιά είναι η φύση του; Τί χρειάζεται; Πώς θα είναι πιο ευτυχισμένος;

  • Τί μπορώ να κάνω ώστε να ζήσει καλύτερα και περισσότερο;

Καθώς οι απαντήσεις που έπαιρνα γεννούσαν διαρκώς νέα ερωτήματα, άρχισα να διαβάζω έρευνες που είχαν διεξαχθεί στην επιστήμη της Συμπεριφοράς και Ψυχολογίας των Σκύλων. Η επιστημονική έρευνα είναι η κατεξοχήν πηγή εξέλιξης και παραγωγής νέας γνώσης σε όλους τους κλάδους.

Κάπως έτσι γεννήθηκε η σελίδα Skylakos.gr., με αντικείμενο τη δημοσίευση επιστημονικά τεκμηριωμένων άρθρων που δίνουν αντικειμενικές απαντήσεις στα παραπάνω και σε άλλα σημαντικά ερωτήματα. Ήθελα να μεταδώσω όσα είχα ανακαλύψει σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Μία από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις, και σίγουρα η πιο σοκαριστική, ήταν ότι ο μέσος όρος της διάρκειας ζωής των σκύλων έτεινε να μειώνεται. Από 17 χρόνια τη δεκαετία του 1970, σε 11,3 το 2004, και σε 10 χρόνια ζωής το 2014.

Αυτό δεν είναι φυσιολογικό και οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην διατροφή. Διαπίστωσα ότι στην αγορά κυκλοφορούσαν πραγματικά πολύ κακής ποιότητας τροφές για σκύλους. Πολλές από αυτές ήταν στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων στην Ελλάδα και διεθνώς.

Έψαξα σχολαστικά για μια τροφή με καθαρά και ωφέλιμα συστατικά που θα έκανε καλό στους σκύλους. Επέλεξα την εταιρία Green Pantry, μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση που παρασκευάζει φυσικές, ολιστικές, πλήρεις και ισορροπημένες τροφές για σκύλους και γάτες.

Από το φθινόπωρο του 2017 η Skylakos.gr αντιπροσωπεύει την εξαιρετική εταιρία φυσικών τροφών για σκύλους και γάτες Green Pantry, στην Ελλάδα.

Φυσικά, η δημοσίευση επιστημονικά τεκμηριωμένων άρθρων με αντικείμενο την ευεξία των σκύλων συνεχίστηκε, συνεχίζεται και θα συνεχιστεί. Γιατί οι σκύλοι είναι πλάσματα που τους αξίζει 100% να γνωρίζουμε αντικειμενικά τί χρειάζονται και πώς θα τους το προσφέρουμε.

Μάκης Ιγνατιάδης

Skylakos.gr

Ολιστική Ευεξία Σκύλου