Η Ιστορία μας

Η γνωριμία μου με τους σκύλους ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία. Υιοθέτησα ένα καφετί ημίαιμο πιτ μπουλ με λαμπραντόρ στις 5 Απριλίου του 2016. Ήταν 3,5 μηνών και τον ονόμασα “Απόλλωνα” λόγω εμφάνισης και γιατί από μωρό εκτιμούσε τη μουσική! Όπως ήταν φυσικό, με κέρδισε αμέσως.

Στην προσπάθειά μου να του προσφέρω ό,τι καλύτερο μπορούσα, απηύθυνα έναν εκνευριστικά μεγάλο αριθμό ερωτήσεων σε κτηνιάτρους και παλαιότερους κηδεμόνες σκύλων, και έψαχνα μανιωδώς στο διαδίκτυο προκειμένου να βρω αξιόπιστες απαντήσεις σε απορίες όπως οι παρακάτω:

  • Να τον στειρώσω ή όχι; Αν ναι, σε ποια ηλικία;

  • Ποιοι είναι οι τρόποι επικοινωνίας των σκύλων με τους ανθρώπους;

  • Ποιοι είναι οι τρόποι επικοινωνίας των σκύλων μεταξύ τους;

  • Πώς να επικοινωνήσω με τον σκύλο μου ώστε να με καταλαβαίνει καλύτερα;

  • Ποια είναι η καλύτερη διατροφή για τους σκύλους;

  • Ποια είναι η φύση του; Τι χρειάζεται; Πώς θα είναι πιο ευτυχισμένος;

  • Τι μπορώ να κάνω ώστε να ζήσει καλύτερα και περισσότερο;

Καθώς οι απαντήσεις που έπαιρνα γεννούσαν διαρκώς νέα ερωτήματα, άρχισα να διαβάζω έρευνες που είχαν διεξαχθεί στην επιστήμη της Συμπεριφοράς και Ψυχολογίας των Σκύλων. Ήξερα ότι η επιστημονική έρευνα είναι η κατεξοχήν πηγή εξέλιξης και παραγωγής νέας γνώσης σε όλους τους κλάδους.

Κάπως έτσι γεννήθηκε η σελίδα Skylakos.gr., με αντικείμενο τη δημοσίευση επιστημονικά τεκμηριωμένων άρθρων που προσπαθούν να δώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο αντικειμενικές απαντήσεις στα παραπάνω και σε άλλα σημαντικά ερωτήματα. Ήθελα να μεταδώσω όσα είχα ανακαλύψει σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Μία από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις, και σίγουρα η πιο σοκαριστική, ήταν ότι ο μέσος όρος της διάρκειας ζωής των σκύλων έτεινε να μειώνεται. Από 17 χρόνια τη δεκαετία του 1970, σε 11,3 το 2004, και σε 10 χρόνια ζωής το 2014.

Αυτό δεν είναι φυσιολογικό και οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό (80% σύμφωνα με τους ειδικούς) στη διατροφή. Διαπίστωσα ότι στην αγορά κυκλοφορούσαν πραγματικά πολύ κακής ποιότητας τροφές για σκύλους. Πολλές από αυτές μάλιστα φιγουράρουν σταθερά στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων στην Ελλάδα και διεθνώς.

Έψαξα σχολαστικά για μια τροφή με καθαρά και ωφέλιμα συστατικά που θα έκανε καλό στους σκύλους. Επέλεξα την εταιρία Green Pantry, μια μικρή Αγγλική οικογενειακή επιχείρηση με την οποία μας συνδέει η κοινή αγάπη για τους σκύλους (κυρίως) και τα ζώα γενικότερα. 

Η Green Pantry παρασκευάζει φυσικές, ολιστικές, πλήρεις και ισορροπημένες τροφές για σκύλους και γάτες δίνοντας έμφαση στη φυσική ενίσχυση του ανοσοποιητικού τους συστήματος. Από το φθινόπωρο του 2017 η Skylakos.gr αντιπροσωπεύει την εταιρία Green Pantry στην Ελλάδα.

Φυσικά, η δημοσίευση επιστημονικά τεκμηριωμένων άρθρων με αντικείμενο την ευεξία των σκύλων συνεχίστηκε, συνεχίζεται και θα συνεχιστεί. Γιατί οι σκύλοι είναι πλάσματα που τους αξίζει 100% να γνωρίζουμε αντικειμενικά τι χρειάζονται και πώς θα τους το προσφέρουμε.

Μάκης Ιγνατιάδης

Skylakos.gr

Ολιστική Ευεξία Σκύλου