Τα Οφέλη των Τροφών Ψυχρής Έκθλιψης (Cold Pressed)

Οι τροφές ψυχρής έκθλιψης (cold pressed) μαγειρεύονται σε ήπιες θερμοκρασίες και προσφέρουν στους σκύλους σπουδαία οφέλη.

Πιθανότατα έχετε ακούσει για τα οφέλη του φρέσκου φαγητού στην υγεία του σκύλου σας· ωστόσο, δεν υπάρχει τίποτα πιο βολικό από τις κροκέτες που αποθηκεύονται εύκολα και σερβίρονται άμεσα. Τελικά ίσως να μην χρειαστεί να επιλέξετε μεταξύ των δύο, αφού οι τροφές ψυχρής έκθλιψης συνδυάζουν τα οφέλη της φρέσκιας τροφής και την ευκολία της ξηρής!

Με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης τα φρέσκα συστατικά αναμιγνύονται με κρύο νερό, μαγειρεύονται γρήγορα σε χαμηλές θερμοκρασίες και συμπιέζονται στο επιθυμητό σχήμα κροκέτας. Είναι μια τεχνική που διατηρεί πολλή από την φυσική αρχική θρεπτική αξία των συστατικών.

Το γεγονός αυτό καθιστά τις τροφές ψυχρής έκθλιψης για σκύλους όσο το δυνατόν πιο κοντά στην ωμή διατροφή. Στην πραγματικότητα μπορεί να είναι ακόμα καλύτερες, για 2 βασικούς λόγους:

Πρώτον, ορισμένοι επικριτές της ωμής διατροφής ισχυρίζονται ότι εκθέτει τους σκύλους μας σε παράσιτα και βακτήρια που τα (εξημερωμένα) έντερά τους δεν μπορούν να διαχειριστούν. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων μερικών δύσκολων στη θεραπεία λοιμώξεων. Η χαμηλή θερμοκρασία μαγειρέματος των τροφών ψυχρής έκθλιψης για σκύλους αναιρεί όλους αυτούς τους κινδύνους, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τα μεγάλα διατροφικά οφέλη.

Δεύτερον, για πολλούς κηδεμόνες σκύλων η ευκολία αποθήκευσης και η αμεσότητα στο σερβίρισμα της ξηρής τροφής είναι εξαιρετικά σημαντικά πλεονεκτήματα. Με τις τροφές ψυχρής έκθλιψης σε μορφή κροκέτας δεν χρειάζεται να ξοδεύετε χρόνο, ούτε να δεσμεύετε χώρο στην κατάψυξη.

Αλλά και για όσους αισθάνονται εξοικειωμένοι με την ωμή διατροφή, οι τροφές ψυχρής έκθλιψης για σκύλους αποτελούν ένα εξαιρετικό συμπλήρωμα εξισορρόπησης και διασφάλισης ότι το κατοικίδιο ζώο σας παίρνει όλα όσα χρειάζεται. Η μέθοδος ψυχρής έκθλιψης παράγει μια πολύ διαφορετική κροκέτα, η οποία διατηρεί την αρχική κατάσταση πολλών συστατικών της. Αυτό την βοηθά να ταιριάζει με την ωμή διατροφή.

Παρακάτω θα περιγράψουμε μερικά από τα σπουδαιότερα οφέλη των τροφών ψυχρής έκθλιψης για την υγεία των σκύλων, και τους λόγους για τους οποίους η ψυχρή έκθλιψη μπορεί να είναι η ιδανική διατροφή για τον σκύλο σας.

Υγιές Πεπτικό Σύστημα

Οι τροφές ψυχρής έκθλιψης για σκύλους απελευθερώνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά πιο αργά και διασπώνται από το εξωτερικό προς τα μέσα, επομένως βοηθούν στην προστασία από τον κίνδυνο φουσκώματος. Αυτό προστατεύει το στομάχι και την εντερική οδό, ειδικά των σκύλων με ευαίσθητο στομάχι, και μπορεί να συμβάλει θετικά στη φυσική πλήρη κίνηση του εντέρου και στην ολική πεπτικότητα.

Περισσότερα Θρεπτικά Συστατικά

Η ψυχρή έκθλιψη είναι μια μοναδική μέθοδος μαγειρέματος μέσω ασφαλούς πίεσης των συστατικών σε χαμηλές θερμοκρασίες, η οποία διατηρεί την απαραίτητη θρεπτική σύνθεση και το φυσικό συντηρητικό των (φυσικών) συστατικών. Είναι γεγονός ότι η συνταγή, η μέθοδος και η διαδικασία διασφαλίζουν τη σωστή ισορροπία των ποιοτικών συστατικών και τη μέγιστη ισχύ των αντιοξειδωτικών, των ευαίσθητων ενζύμων, των βιταμινών και των μετάλλων.

Αυτό σημαίνει ότι ο σκύλος σας ωφελείται περισσότερο από τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν οι τροφές ψυχρής έκθλιψης, τα οποία επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης και μπορούν να αποτρέψουν βλάβες στα κύτταρα.

Μικρότερη Δοσολογία

Οι τροφές ψυχρής έκθλιψης για σκύλους διασπώνται απαλά στα επιμέρους συστατικά τους και στα θρεπτικά περιεχόμενά τους, καθιστώντας έτσι ευκολότερη την πέψη. Σε αντίθεση με τις περισσότερες ξηρές τροφές για σκύλους, είναι απαλλαγμένες από συμπληρώματα, υποπροϊόντα κακής ποιότητας και χημικά συντηρητικά, επομένως οι σκύλοι λαμβάνουν την πλήρη ημερήσια δόση, τη βέλτιστη διατροφή και τις τιμές πλήρους επίδρασης των γευμάτων στην υγεία τους, με έως 30% λιγότερη ποσότητα τροφής.

Ιδανική για Διατροφικά Ευαίσθητους Σκύλους

Η ψυχρή έκθλιψη παράγει μια υγιεινή και φυσική τροφή για κατοικίδια που περιλαμβάνει συστατικά τροφών με διατροφική ακεραιότητα, ώστε ο σκύλος σας να απολαμβάνει τη θετική επίδραση ενός φυσικού προϊόντος. Με τις τροφές ψυχρής έκθλιψης το σώμα και ο μεταβολισμός δεν καταπονούνται από χημικά πρόσθετα, περιττές συνθετικές ουσίες ή χημικά συντηρητικά.

Πρόκειται για μια εξαιρετική πηγή φυσικής διατροφής και μια πλήρη τροφή για σκύλους, με ευεργετικά αποτελέσματα για την προαγωγή της καλής υγείας του εντέρου, ιδιαίτερα σε σκύλους που είναι επιρρεπείς σε αλλεργίες, με καρδιακά προβλήματα, με πεπτικές διαταραχές, υπέρβαρους σκύλους και σκύλους με μειωμένο ανοσοποιητικό σύστημα και ανοσοαπόκριση.

Νοστιμιά

Οι τροφές ψυχρής έκθλιψης για σκύλους είναι πολύ πιο εύγευστες επειδή διατηρούν μεγάλο μέρος της φυσικής γεύσης και μυρωδιάς των αρχικών συστατικών τους. Αυτό τις καθιστά δελεαστικότερες για ιδιότροπους σκύλους που τείνουν να σηκώνουν τη μύτη τους αδιάφορα σε πολλές άλλες κροκέτες που έχουν δοκιμάσει, αλλά και για σκύλους με χαμηλότερες ορέξεις, με ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες, με τροφικές δυσανεξίες, καθώς και για ηλικιωμένους σκύλους.

Οι τροφές για σκύλους BELLFOR που παρασκευάζονται με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης (cold pressed) θα προσφέρουν σπουδαία οφέλη στον σκύλο σας καθώς είναι ελάχιστα επεξεργασμένες και φτιαγμένες με συστατικά ανθρώπινης ποιότητας, πραγματικό κρέας και χωρίς τεχνητά πρόσθετα, χρώματα ή ενισχυτικά γεύσης.

Η σειρά των τροφών ψυχρής έκθλιψης περιλαμβάνει τέσσερις διαφορετικές συνταγές: κοτόπουλο, άγριος σολομός και πέστροφα, έντομα, και κοτόπουλο για κουτάβια. Η συγκεκριμένη σειρά έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει την υγεία του σκύλου σας με τους εξής τρόπους:

 • Ενισχύει την ενέργειά του
 • Ανακουφίζει από αλλεργίες
 • Βελτιώνει την πέψη
 • Θωρακίζει την υγεία του δέρματος και του τριχώματος
 • Δυναμώνει τις αρθρώσεις
 • Χτίζει το ανοσοποιητικό σύστημα
 • Ισορροπεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα
 • Επιτυγχάνει και συντηρεί το ιδανικό σωματικό βάρος
 • Υποστηρίζει την καρδιακή υγεία και τη συνολική ευεξία

Οι 4κιλες συσκευασίες ξεκινούν από €29,30 και περιλαμβάνουν δωρεάν πανελλαδική αποστολή.

Πηγές

 1. Hospital Veterinari Glories (2021) “What is Cold Pressed Pet Food? Pros and Cons”, September 1
 2. K9 Magazine (2021) “7 Incredible Health Benefits of Cold Pressed Dog Food”, January 4
 3. Rowlands, R. (2020) “The Ultimate Guide to Cold Pressed Dog Food”, Only Natural Pet, Holistic Healthcare Library, November 3